In De Fik

by Flip Kowlier

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      €8.99 EUR  or more

     

1.
04:04
2.
3.
02:57
4.
5.
6.
03:19
7.
03:43
8.
03:29
9.
03:30
10.
11.
02:25

about

Flip Kowlier, hoeven we hem nog voor te stellen? Spraakwater van dienst bij 't Hof van Commerce, blies muziekminnend Vlaanderen en Nederland in 2001 van zijn sokkel met het debuutalbum 'Ocharme Ik' en ontketende zo één van de grootste muzikale hypes die Vlaanderen ooit gekend heeft.
De man waarvan iedereen dacht dat hij vooral een rapper was, verraste iedereen met een warme, melancholische en intimistische plaat. 'Ocharme ik' werd dan ook terecht beloond met o.a. twee Zamu Music Awards, en haalde in Vlaanderen moeiteloos goud en vervolgens platina. Het Nederlandse muziekblad Oor reserveerde voor het album een eerste plaats in hun eindejaars-'Moordlijst'.

Flip Kowlier gunde zichzelf echter geen platte rust. 'Rocky 7', het laatste album van 't Hof van Commerce werd een regelrechte hit en Flip zelf schreef en producete voor anderen, zoals de Idool-finalist Brahim, met 'Turn the music up' goed voor een wekenlange topnotering in de charts.

Intussen was ook de tijd rijp voor een nieuw eigen album. Met dezelfde ploeg van 'Ocharme Ik' (Producers Peter Obbels/Wouter Van Belle) ging hij in de studio aan het werk met als resultaat 'In de fik' (Petrol/EMI). Opnieuw levert Flip Kowlier een veelzijdige plaat met eerlijke en eenvoudige nummers. Gaande van pop en rock, nu eens melancholisch, dan weer vrolijk, naar country en zelfs reggae is 'In de fik' opnieuw een staalkaart van Flips muzikale talent.

credits

released March 8, 2004

Recording: Studio Powertone, Haacht
Engineer(s): Peter Obbels
Mixing: Studio Haacht
Mixer(s): Wouter Van Belle & Peter Obbels
Mastering: Metropolis, London
Engineer: Tim Young
Artwork: Piet Stellamans
Lay-out: Piet Stellamans
Duplication: MediaMotion, Uden

℗ 2004 Petrol
© 2004 Petrol

tags

license

all rights reserved

about

Petrol Music Halle, Belgium

Onafhankelijk Belgisch platenlabel en thuis van onder andere Flip Kowlier, Delrue, 't Hof van Commerce, De Held en Yevgueni.

contact / help

Contact Petrol Music

Streaming and
Download help