Mousetrap

by Internationals

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      €8.99 EUR

     

1.
04:25
2.
04:27
3.
02:59
4.
03:50
5.
03:25
6.
7.
08:46
8.
02:13
9.
04:10
10.
02:39
11.

about

Internationals groeiden de laatste decennia uit tot een vertrouwd kwaliteitslabel van onze Belgische roots scene. Ooit begonnen als old school ska-band evolueerden ze ondertussen naar een eigen vintage sound, steeds doorweven met invloeden van afro, calypso, reggae en soul.

Enkele sabbatjaren verder staan Internationals er weer, aangevuld met nieuwe krachten: zangeres Lize Accoe (ex-De La Vega) en Marc Tee (ex-Electric Kings) op gitaar. Die laatste verdiende als producer reeds zijn sporen bij o.a. El Fish, The Scabs en Noordkaap en mocht in die hoedanigheid dan ook aantreden voor 'Mousetrap'.

Na de zo goed als instrumentale albums 'The People Love It' (2003) en 'Wonders of the World' (2006) krijgt de stem van Lize Accoe nu een vaste plaats. De herkenbare Internationals sound geeft de souldiva eindelijk wat ze verdient en andersom... een vette exotische sound. Internationals meet the Dap-Kings? Er bestaat een naam voor dit soort combinaties: voltreffer!

Internationals bewezen in het verleden dat ze zich prima thuis voelen op de podia van Reggae Geel, Couleur Café, Feest in het Park, Pukkelpop, AB, Melkweg, De Vooruit en vele andere podia. Ze zijn nu meer dan ooit klaar om hun reputatie nog eens te komen bevestigen.

credits

released April 6, 2012

Author/composer: Internationals
Producer: Marc Thijs
Recording: Artsound Studio, Houthalen – Marc Thijs & Jean Pierre Kerkhofs
Mastering: Karel De Backer
Artwork: Dennis Dellaert

tags

license

all rights reserved

about

Petrol Music Halle, Belgium

Onafhankelijk Belgisch platenlabel en thuis van onder andere Flip Kowlier, Delrue, 't Hof van Commerce, De Held en Yevgueni.

contact / help

Contact Petrol Music

Streaming and
Download help