Pop Off

by The Rhythm Junks

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      €8.99 EUR  or more

     

1.
03:47
2.
03:48
3.
04:48
4.
04:05
5.
02:24
6.
7.
04:16
8.
9.
01:09
10.
03:04
11.
12.
13.

about

De beste drummer sinds Animal (The Muppet Show). Vier blazers met peper in de kont. Een ritmesectie met een stevige tik. En helemaal vooraan de bastaardzoon van Toots.

The Rhythm Junks zijn de hybride onder de toporkesten. Een rootsgroep waarvan de gitarist is vervangen door een blazersorkest. Een big band waarvan de pianist is vervangen door een mondharmonicaspeler. Funky songs met een stevige bluesachtergrond en met een volledig unieke stijl. Hét bandje voor de zilveren bruiloft van Tom Waits...

De groep start in 2004 met een knal van een concert op Radio 1 Big Bang in Gent. Het – aanvankelijke - speelgoed van harmonicaman Steven De bruyn en big band drummer Tony Gyselinck groeit uit tot een hechte groep met een unieke sound. Debuut ‘Virus B-23’ (HKM '04) wordt geproduceerd door Jo Bogaert (Technotronic, Gabriel Rios). The Rhythm Junks maken zich memorabel op o.a. North Sea Jazz (NL '05), World Harmonica Festival (D '05) en Jazz Middelheim (B '05). Steven De bruyn wordt verkozen tot Beste Muzikant tijdens de Zamu Awards.

De zomerse wintersingle ‘Join The Bus’, nu te horen op o.a. Radio 1 en 2, is de aanloop naar en de opening van het tweede album ‘Pop Off’ dat is geproduceerd door Geoffrey Burton (gitarist van Arno en producer van Absynthe Minded en Yasmine).

credits

released February 16, 2007

Author: Steven De bruyn
Arranger: Geoffrey Burton (except track 12)
Recording: Rising Sun Studio, Brussel
Engineer(s): Geoffrey Burton & Rudy Coclet
Mixing: Rising Sun Studio, Brussel
Mixer(s): Geoffrey Burton & Rudy Coclet
Mastering: Alamo Sound Services, Vilvoorde
Engineer: Raf Roesems
Artwork: Eugene, Louise & Studio Plum, Gent
Photography: Alex Vanhee
Duplication: Sony DADC, Sonystrasse 20 - 5081 Anif - AUSTRIA

tags

license

all rights reserved

about

Petrol Music Halle, Belgium

Onafhankelijk Belgisch platenlabel en thuis van onder andere Flip Kowlier, Delrue, 't Hof van Commerce, De Held en Yevgueni.

contact / help

Contact Petrol Music

Streaming and
Download help