Van hierboven

by Yevgueni

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      €10 EUR  or more

     

1.
2.
04:06
3.
02:49
4.
5.
6.
02:43
7.
03:24
8.
9.
10.
11.
12.

about

10 jaar na 'Als ze lacht' stelt Yevgueni haar vijfde album voor. De groep heeft op korte tijd veel terrein veroverd. Ze spelen zowel in rockclubs als in theaterzalen, er hangen 3 gouden platen aan de muur en ze zijn in het bezit van een groot, breed, trouw en wassend publiek.

Yevgueni is een onstopbare kracht. Daarom besliste het zelf om de zaak even stil te leggen. 'Van hierboven' komt vier jaar na 'Welkenraedt' en twee jaar na het laatste concert. Het is een plaat waarop Yevgueni toont wie het vandaag en morgen het liefst wil zijn. Een groep die de ziel heeft van een singer-songwriter maar in hart en nieren een rockgroep is. 'Het is een bizarre maar fantastische vaststelling: tijdens onze sabbat zijn we door niet te spelen beter geworden in wat we samen doen.' De teksten zijn minder eenduidig, vager en muzikaal zit Yevgueni hoorbaar in een ruimer pak. Veel stijlen, veel oog voor detail, veel power ook.

'Van hierboven' wordt met grote fierheid en met hoge verwachtingen voorgesteld. Het album zit veel dichter bij wat Yevgueni vandaag op het podium brengt. 'We trekken al drie tournees lang door het land als een rockgroep. Met succes ook: we verkopen meer tickets in het clubcircuit dan vele van onze generatiegenoten. Alleen bleef dat teveel onopgemerkt. Omdat het brede publiek alleen onze singles kent. Dat moest bijgesteld worden, vonden we.'

credits

released October 5, 2014

Producer: David Poltrock

tags

license

all rights reserved

about

Petrol Music Halle, Belgium

Onafhankelijk Belgisch platenlabel en thuis van onder andere Flip Kowlier, Delrue, 't Hof van Commerce, De Held en Yevgueni.

contact / help

Contact Petrol Music

Streaming and
Download help