Welkenraedt

by Yevgueni

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      €9.99 EUR

     

1.
2.
3.
03:39
4.
04:37
5.
03:19
6.
7.
(free) 03:17
8.
04:55
9.
04:12
10.
03:41
11.

about

Yevgueni staat elke dag wat verder dan ooit tevoren. 'Als ze lacht' en 'nieuwe meisjes' zijn ondertussen muzikaal erfgoed en toppers in de jaarlijkse Belgenlijst '100 op 1' van Radio 1. Hun albums 'Kannibaal', 'Aan de arbeid' en 'We zijn hier nu toch' zijn in Vlaanderen alledrie goed voor goud. En qua podia zijn de Ancienne Belgique, Dranouter en het Sportpaleis (centrale gast op Nekka Nacht 2009!) vertrouwd terrein.

Yevgueni bereikte met het derde album 'We zijn hier nu toch' het middelpunt van de volwassenheid. Stef Kamil Carlens (Zita Swoon) en producer Wouter Van Belle assisteerden bij de groeischeut. "Yevgueni heeft het perfecte evenwicht gevonden tussen kleinkunst en pop, verpakt de nummers in knap uitgewerkte arrangementen en schuwt tegelijk de emoties niet", schrijft De Morgen op 16 maart 2009.

Diezelfde Stef Kamil Carlens tekende meteen voor de productie van Yevgueni's nieuwe album 'Welkenraedt' en het resultaat mag er opnieuw zijn. 11 vindingrijke composities met spitse, Nederlandstalige teksten en aanstekelijke ritmes. Er staan ook opvallende duetten op de plaat met Sarah Bettens en met Jan De Wilde (het nummer 'Zalige Zot' was al veelvuldig op Radio 1 te horen).

credits

released February 28, 2011

Recording: Audioworx, Hoogeloon
Engineer(s): Ward Neirynck
Mixing: Farside Studio, Parijs & MM-Studio, Geraardsbergen
Mixer(s): Gilles Martin en Ward Neirynck
Mastering: Kabel, Vlierzele
Engineer: Karel De Backer
Duplication: Sony DADC, Sonystrasse 20, 5081 Anif, Osterreich

tags

license

all rights reserved

about

Petrol Music Halle, Belgium

Onafhankelijk Belgisch platenlabel en thuis van onder andere Flip Kowlier, Delrue, 't Hof van Commerce, De Held en Yevgueni.

contact / help

Contact Petrol Music

Streaming and
Download help